Головна » 2017 » Травень » 2 » Romance of the Three Kingdoms 11: Огляд гри
13:22
Romance of the Three Kingdoms 11: Огляд гри
 
Фанати серії покрокових варгеймов Romance of Three Kingdoms - не просто якісь там любителі стратегій. Вони стратеги з приставкою "true". З приставкою "hardcore". Але ще більш видатні люди - співробітники компанії Koei , яка ці ігри робить. У той час, як інші девелопери женуться за прибутком і перетворюють свої творіння в попкорн-розваги, Koei демонструє зовсім інший підхід. Ігри від Koei - це щось на зразок закритого заходу "для своїх". Пройти туди може тільки справжній цінитель. 

Romance of Three Kingdoms XI не дружить з простими смертними. Та й прості смертні ніяк не зможуть подружитися з цією грою - виною всьому неймовірно глибокий, складний, розмірений і для багатьох просто нудний геймплей. Одна тільки навчальна кампанія здатна відлякати будь-якого новачка - вона триває кілька годин.
Романс про Троецарствие XI

Наші загони затиснули ворога в щільне кільце.

Головне завдання гравця - стати неподільним правителем Китаю (200-100 рр. Д.н.е.). Відповідно, в кожній кампанії ви повинні захопити всі міста, яких на карті, ні багато, ні мало, більше сорока. Дипломатичні відносини тут великої ролі не грають - все доводиться брати грубою силою. 

У грі є декілька ресурсів: золото, продовольство, військові і зброю. За містом закріплено певну кількість квадратів, на кожному з яких можна побудувати по одному будинку. Ринки збільшують дохід, ферми виробляють їжу, військові живуть в бараках, коней вирощують в стайнях, а зброю роблять в кузнях. Відповідно, вам доведеться привести запаси золота і їжі в поселенні на належний рівень, виробити достатню кількість зброї потрібного типу, а, крім того - натренувати своїх солдатів, щоб вони могли дати гідну відсіч в бою. Для кожного з цих дій в грі існують офіцери - їм потрібно давати "правильну" роботу, за здібностями. За всі свої дії, пов'язані з розвитком міст, ви отримуєте "Technique Points", які можна витратити на поліпшення для військових юнітів.
Романс про Троецарствие XI

Ось такі коміксообразние написи повідомляють про всі важливі події в грі.

На розвиток міста у вас піде добрих півгодини. Таким же чином вам доведеться попрацювати і над іншими своїми населеними пунктами. Тільки після всього цього ви можете зі спокійною душею відправлятися в похід. Ах так, ще не забудьте перед цим забезпечити свої загони достатньою кількістю їжі. А також золота, на випадок, якщо захочете побудувати зміцнення або пастки. 

Але не варто боятися, що від усього цього температура вашого мозку наблизиться до точки кипіння - тут подібне статися просто не може. Вже все тут занадто розмірено - часто картинка від ходу до ходу взагалі не змінюється. Ви будете роздратовані черепашачою швидкістю розвитку подій - навіть у віртуозних стратегів йде близько сотні годин на те, щоб завершити одне завоювання. 

Для того щоб урізноманітнити повільність відбувається, Koei вставила в гру режим дуелей. Дуелі відбуваються між офіцерами двох ворогуючих загонів і є таким собі розвеселий барвистий покроковий файтинг.
Романс про Троецарствие XI

Сусіднє місто відмовив нам в підкріпленні. Дуже шкода.

Графічне виконання Romance of Three Kingdoms XI викликає неоднозначні почуття. Перекочував з консолі движок дорікнути нема в чому - більш-менш стерпні пейзажі він видає. А решта, щонайменше, здивує незнайомого з серією гравця. Армії представлені у вигляді згустку маленьких спрайтів, які зовсім не нагадують великих воїнів. Зіткнення ж цих фігурок виглядають дуже схожими на відеоряд якого-небудь японського мультсеріалу. І при цьому розробники постійно нагадують, що їхня мета - відтворити серйозні події з історії Китаю. 

На щастя, місцевий саундтрек інфантильністю не страждає. Навпаки, саме ці півтора десятка епічних композицій рятують геймера від сну протягом всієї гри. З інших позитивних моментів варто відзначити інтерфейс, який, у порівнянні з попередньою частиною серії, став більш зрозумілим.
Романс про Троецарствие XI

Вражаючі кадри можна побачити тільки в режимі дуелей.

***


Глибокий геймплей - головний плюс і одночасно головний мінус Romance of the Three Kingdoms XI . Якщо ви терпіти не можете високочолі стратегії, то весь ігровий процес перетвориться для вас в нескінченну боротьбу зі сном. 

Плюси: цікавий сеттинг; відмінний саундтрек. 
Мінуси: спірне візуальне виконання; складна в освоєнні і вимагає пристойних витрат часу.
Переглядів: 561 | Додав: sluty | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar