Головна » 2017 » Травень » 2 » Igor: The Game: Огляд гри
13:32
Igor: The Game: Огляд гри

Створення іграшки по мультику - практично безпрограшний хід. Але, тільки в тому випадку, якщо анімаційний шедевр встиг попередньо зібрати пристойні касові збори, переможно пройтися хоча б по половині написаних на нього рецензій і, найголовніше, - сподобатися дітям. Якщо ж мультик з самого початку виявився провальним, навіть незважаючи на наявність оригінальних ідей, випускати ігровий проект на цій сумнівній основі, щонайменше, самовпевнено. 

Але є ж сміливці на світі! До таких, очевидно, відносяться розробники зі студії Legacy Interactive , що не побоялися випустити в світ ігроізаціі мультфільму "Ігор" (в оригінальному варіанті "Igor") під однойменною назвою. Вийшло у них не те, щоб погано. Швидше - ніяк.

Ігор Гра

Красуня і її бойова лань.

Божевільні вчені врятують світ? 

На планеті Малярія всім завідують Божевільні Вчені та Злі Винахідники. Наш головний герой, маленький горбань на ім'я Ігор, всього лише асистент одного з сильних світу того. (Здогадалися? Правильно, доктора Франкенштейна). Але це не заважає йому прагнути до потрапляння в наукову еліту. Щоб опинитися в числі обраних, потрібно всього лише виграти щорічний Ярмарок Злий Науки, представивши на суд старших товаришів одне зі своїх винаходів. 

Так виглядає сюжетна зав'язка з офіційної точки зору. Реально ж всяке подобу сценарію гра втрачає буквально з перших хвилин, коли наші чотири персонажа починають бігати один за одним один за одним в пошуках ... квітів. Неважливо, для чого вони потрібні, оскільки в міру просування вперед мети застосування собирательского інстинкту будуть формально змінюватися, але суть залишиться все тією ж: ніяких сюжетних взаємозв'язків. Мовляв, хто дивився мультик, той і так все знає, а хто ще не долучився - тим і грати нема чого. Замість сценарію - суцільне проходження стандартних аркадних елементів (геймплей, - прим ред.), Зрідка перемежовуються пріплетеннимі ні в тин, ні в ворота непоганими по виконанню, але досить невиразними за змістом роликами.

Ігор Гра

Мізки. Багато мізків.

І навіщо нам гайки ...

З нечисленних плюсів проекту варто відзначити можливість перемикання між персонажами. Нам доступний сам Ігор з механічним аналогом чарівної палички, мозок на коліщатках з стирчить рукою-маніпулятором (вона ж - гармата), щось на кшталт кролика-коника, вивергався електричні розряди і "свіже" творіння Ігоря - зшита зі шматочків дівчина (назвемо її так для політкоректності) на ім'я Єва. На відміну від інших, єдина жінка в компанії розносить все навколо за допомогою грубої сили: її головна зброя - власна ручища, явно відірвана у якогось громили. Зі штучним інтелектом тут туго: все три неактивних супутника хвостиком бігають за "працюють" героєм і, в кращому випадку, мляво відмахуються від ворогів. 

Другим і останнім гідністю аркади є діалоги, озвучені тими ж акторами, що і мультик. На жаль, на цьому радості закінчуються. Геймплей стандартизований і одноманітний неймовірно: ми бігаємо, збираємо все, що погано лежить (наших персонажів особливо, чомусь, залучають гайки), б'ємося з недоброзичливцями, а в кінці кожного рівня штовхає якогось боса. 

Говорити про якість графіки стосовно іграшці по мультику не доводиться. Тут все на рівні першоджерела. Зате підкачало управління: камера повертається автоматично, геймер вплинути на процес ніяк не може. І це напружує.

Ігор Гра

А тепер ми стали мааааленькій ... менше грибів.

***



Igor: The Game - стандартна гра по мультфільму. Будь першоджерело вдаліше, швидше за все, аркаді теж можна було б багато чого пробачити. Зараз же сенс існування такого проекту не зовсім зрозумілий. 

Плюси: чотири іграбельних персонажа; приємна озвучка. 
Мінуси: плутаний сюжет, нудний геймплей, незручне управління.

Переглядів: 566 | Додав: sluty | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar